lördag 23 juli 2011

Radhusdisco


Radhusdisco
Morgan Larsson
Piratförlaget
2010
435 sidor


Oj, vilken nostalgitripp detta blev. Morgan Larsson har skrivit en bok om Morris som växer upp i Trollhättan (precis som Larsson själv gjort). Vi får följa Morris under hans tid i låg-, mellan- och högstadiet. Om klasskamrater, semestrar, boende, fester, kärlek och livet.

Allt i en glans av sjuttio- och åttiotalet.

Jag gillar bland annat berättelsen om kyrkans verksamhet i Lextorpskyrkan och Morris konfirmandläger i Dalsland. Om tankar och funderingar, som är helt vanliga barn- och ungdomsfunderingar. Inte en massa djupa funderingar utan rätt så vanliga, basic-funderingar som är så lätta att känna igen.

Jag känner också igen känslan när de börjar högstadiet, om undervisningsmetoderna och lärarna. Mycket stämde in också på min uppväxt i Biskopsgården.

För dig som är uppvuxen under 70- och 80-talet så vill jag verkligen rekommendera den här boken. Den var mysig. Eller som Östgöta Correspondenten skrivit i sin recension på baksidan av boken "Äntligen en barndomsskildring utan våld och missbruk. … Det är djärvt i dag att skriva en episk roman som inte är full av oöverstigliga hinder. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar